Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Színes textilekkel más hatás

A stílusos asztalteríték titka

Egy szépen megterített asztalnál az étel is jobban esik. Ezért érdemes átgondolni, mivel is tehetjük hívogatóvá vendégváró asztalunkat. Legyen szó magán, vagy céges rendezvényről az asztalterítékre nagy hangsúlyt fektetünk.

Egy színes abrosz és ugyanaz az étterem, kert máris más arculatot vesz és a hatás nem marad el.

Szállodáknak és éttermeknek ajánljuk színes abroszainkat kerek-és tábla asztalokra, illetve könyöklőkre egyaránt.

https://drcdekor.hu/textil-dekoracio

 

Rövid leírásunkban néhány szempontot adunk, hogyan teheted stílusossá asztalterítékedet

1.       Illeszkedjen a környezetbe. Vedd figyelembe a helyszín sajátosságát, egy elegáns kastélyba használj klasszikus terítőt, míg egy modern, letisztult terembe jobban illik a spandex huzat.

2.       Ha hagyományos textillel terítesz ügyelj arra, hogy legyen mindig  tiszta és vasalt, az előkészületeknél kalkulálj plusz idővel a vasalásra.

3.       A harmonikus színek fokozzák az esztétikai élményt, így a tervezésnél gondold át, milyen színeket használsz.

4.       A terítéket feldobhatjuk asztali futóval, válaszunk azonos színű textilszalvétát hozzá, így teremtve összhangot a textilek között.

5.       A szalvétánkat díszíthetjük különböző virágokkal, zöldekkel, de ha csak egy olyan szalaggal kötjük át, amilyen a terítőnk, már újabb kis aprósággal tettünk az összhang érdekében

https://drcdekor.hu/textil-dekoracio/textilszalveta-245

6.       A menükártyának is fontos szerepe van, ha szűk családi eseményről van szó, tehetünk mindenki elé, a nagyobb, több száz fős rendezvényeknél általában 3-4 emberenként számolunk velük, így egy  körasztalra vagy téglaasztalra 2-3 menükártya kerül. A szöveget érdemes szintén a dekoráció meghatározó színével nyomtatni, nem sokkal többe kerül a fekete-fehér nyomtatásnál, látványban viszont sokat ad az összhanghoz.

7.       Az ültetőkártya szintén az asztali dekoráció részét képezi, általában a menükártya grafikájával egyezik meg. Még stílusosabbá  és személyesebbé tehetjük, ha egy szép babérmeggy levélre írjuk a neveket fehér, ezüst vagy arany színnel, a dekorunk színeihez igazodva.

8.       Ha esti eseményről van szó a gyertyák, mécsesek, elengedhetetlen kellékei a stílusos asztalterítéknek. Ha igazi gyertyát használunk, ügyeljünk arra, hogy legyen alatta alátét, hogy a lecsöppenő faggyú ne tegye tönkre az alatta lévő textilt. Tehetjük hengervázába is, ez is egy elegáns megjelenés. Gyönyörűen mutatnak a hosszú gyertyák a magas gyertyatartókban, célszerű színben szintén a textillel vagy a virág színeivel harmonizáló gyertyát választani.

https://drcdekor.hu/dekoracios-fenyek/lampasok-341

https://drcdekor.hu/dekoracios-fenyek/lampionok-263

Ma már teljesen elfogadott az elemes gyertya, hiszen sok helyen nem engedik a hagyományos gyertyák használatát tűzvédelmi okokból. Biztonságos, teljesen élethű, és a hatása ugyanaz: kellemes hangulatfényt biztosít az esti beszélgetésekhez.

9.       A virágok. Ez egy elég összetett kérdés, szánunk majd rá egy külön bejegyzést, itt most csak röviden írunk róla.  Más típusú virágdísz kerül a hosszú asztalokra, és más a kerek asztalra. A tégla asztalra célszerű hosszúkás, keskenyebb virágdíszt elhelyezni, míg a körasztalokon van hely a nagyobb, kerek, terebélyesebb virágdíszeknek. Ügyeljünk arra is, hogy a kompozíció ne pont szem magasságban legyen, mert annál bosszantóbb nincs, amikor kukucskálni kell, hogy lásd a szemben ülő tekintetét. Vagy alacsony, kb. 25-30 cm-es virágdíszt készíts, vagy magas, 60-70 cm magasságút, így elkerülheted a vicces jeleneteket.   

10.   Az asztalterítéket az is meghatározza, milyen módon lesz az étel felszolgálva. Ezt célszerű egyeztetni már a dekoráció megtervezése előtt. Kerek asztalos ültetésnél ha tányérszerviz felszolgálás van, van helyünk az asztalon attól függően, hogy mennyire van felterítve az. A gálavacsoránál elég sok minden felkerül, így inkább csak az asztal közepén helyezhetőek el a díszek. Ha büfé van, van amikor tányért sem tesznek fel, így lesz helyünk bőven. Ha a téglaasztalokra tálak kerülnek, akkor nem sok hely marad a dekorációnak.  

11.   A kevesebb néha több. Ez kicsit közhelyes, de igaz. Nem attól lesz stílusos az asztalterítéked, hogy telezsúfolod mindennel, lehet akár csak egy hangsúlyos elem, de az valamilyen különleges formájú tál, vagy szokatlan virág. Lényeg az összhang. Általában háromnál több színt nem választunk ( természetesen a virágok színeiben lehet, de célszerű a színek különböző árnyalatát használni) , a textilek anyaga megegyező ( ha lenvászon a futó, legyen a szalvéta is az), és máris kész a stílusos dekoráció.

12.    Egyszerűen és könnyedén. Nem minden esetben van arra idő, hogy mindent részletesen kidolgozz. Ilyen segítség lehet egy profi dekoratőr csapat által megalkotott kész csomag vagy DekorBox. Fenti szempontok figyelembevételével hatékonyan tudunk varázsolni a kész ötletekkel. 

https://drcdekor.hu/dekor-boxok-439

Ha szeretnél többet tudni a stílusos asztalterítékről, vagy tanácstalan vagy, hogyan is tervezd meg az asztali dekorációdat, keress meg minket, tanácsadási szolgáltatásunkkal szívesen állunk rendelkezésedre!

Az oldal tetejére